البته فرق وجود این میل در انسان با وجود میل جنسی درحیوانات این است که در حیوانات فقط برای رفع غریزه جنسی وادامة نسل بکار میرود ولی در انسان علاوه بر این دو، دارای اهدافدیگری است. خداوند درآیه 21 سورة روم میفرماید:
«وَ مِنْ آی"اتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُم مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْو"اجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْه"ا وَ جَعَلَبَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً».
«از نشانههای قدرت او این است که برای شما از جنس خودتانهمسرانی آفرید تا با آنها آرامش یابید و بین شما محبت و مهربانیقرار داد».
از این آیه میفهمیم که عالیترین هدف زوجیت، انس و الفت ومهربانی بین دو زوج میباشد. و این هدف در حیوانات نیست.
از این انس و الفت بین زن و شوهر است که روابط خویشاوندی ونسب را درمیان انسانها برقرار میکند و خانوادهها بوجود میآیند و ازروابط بین خانوادهها، زندگی اجتماعی و تمدن حاصل میشود. آنجاکه هدف از بوجود آمدن اجتماع را این گونه بیان میکند:
«ی"ا اَیُّهَا النّ"اسُ اءنّ"ا خَلَقْن"اکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ اُنْثی" وَ جَعَلْن"اکُم شُعُوباً وَقَب"ائِلَ لِتَع"ارَفُوا اِنَّ اَکْرَمَکُم عِنْدَاللّ"هِ اَتْقی"کُم».
«ای مردم! ما شما را از زن و مرد آفریدیم و شما را خانوادهها وقبیلهها و طائفهها قرار دادیم تا بدانید که گرامیترین شما نزد خدا،باتقواترین شماست.»
که در این آیه شریفه، هدف از خلقت انسانها و تشکیل خانوادههاو جوامع را، معرفت به این نکته که هر که تقوایش بیشتر است، در نزدخدا گرامیتر است، میداند.
اسلام برای حفظ تعادل غریزه جنسی، رابطة زن و مرد را به قیودیمقید ساخته است که رعایت آنها به سلامت جامعه کمک مینماید وعدم رعایت آنها، باعث انحراف و عاقبت اضمحلال آن جامعهمیشود. از جملة این قیود و ضوابط :
1ـ محارم:
باتوجه به اینکه افرادی بخاطر قرابت و خویشی مجبورند در یکجا زندگی کنند، اسلام افرادی را به هم محرم ساخته است که از یکطرف معاشرت این افراد با هم به دلیل عدم رعایت وجوب حجابزن، سخت و مشقت آور نباشد و از طرفی با ممانعت از ازدواج اینافراد با هم، روابط خویشاوندی سالم از بین نرود.
علاقه این افراد به هم علاقه خویشاوندی و فامیلی است. مثلعلاقه پدر ومادر نسبت به فرزند و علاقه برادر نسبت به خواهر وغیره.
<**ادامه مطلب...**>